Tüm Kategoriler
Kategorisine Göre Arayın

Anasayfa > Yönetmen > Shohei Imamura biyografi, resim, video ve bilgiler !

Shohei Imamura

Kategori: Yönetmen

Shohei ImamuraShohei Imamura (Japonca: 今村 昌平 - 'Imamura Shōhei', Tokyo, 15 Eylül 1926 – 30 Mayıs 2006), Japon yönetmen. Japon sinemasının en önemli filmcilerinden ve Altın Palmiye'yi kazanan ilk Japon.

Filmografi

Stolen Desire (1958)

Nishi Ginza Station (1958)

Endless Desire (1958)

My Second Brother (1959)

Buta to Gunkan - Domuzlar ve Savaş Gemileri (1961)

Böcek Kadın (1963)

Unholy Desire (1964)

The Pornographers (1966)

A Man Vanishes (1967)

The Profound Desire of the Gods or Kuragejima - Legends from a Southern Island (1968)

History of Postwar Japan as Told by a Bar Hostess (1970)

Karayuki-san, the Making of a Prostitute (1975)

Vengeance is Mine (1979)

Eijanaika (Ee ja nai ka) or Why Not? (1981)

Narayama Bushi-Ko - Narayama Türküsü (1983, Altın Palmiye)

Zegen (1987)

Black Rain (1989)

Unagi - Yılan Balığı (1998, Palme d'Or)

Dr. Akagi (1998)

Kızıl Köprünün Altından Akan Ilık Sular (2001)

[[11'901 September 11]] (2002)

...