Tüm Kategoriler
Kategorisine Göre Arayın

Anasayfa > Oyuncu > Aliye Uzunatağan biyografi, resim, video ve bilgiler !

Aliye Uzunatağan

Kategori: Oyuncu

Aliye UzunatağanAliye Uzunatağan (d. 24 Aralık 1951 - Çanakkale) Türk, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Uzunatağan, Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almıştır.

Sanatçı, seslendirme çalışmalarının yanı sıra, televizyonda Yüzleşme adlı bir programın sunuculuğunu yapmaktadır. Ayşecan Tatari'nin annesidir.

Rol aldığı bazı oyunlar

4. Murat

3. Richard

Herkes Aynı Bahçede

Lillian

Kanlı Düğün

Katherina Blum'un Çiğnenen Onuru

Bay Hiç Hiç

Zengin Mutfağı

Vladimir Komarov

Kuşatma

Cimri

Elveda Cumhuriyet

Macbeth

Ağrı Dağı Efsanesi

Filmografisi

[[Unutulmaz[[ {dizi}- 2009]]

Kuzey Rüzgarı - 2007

Geniş Zamanlar -2007

Yaşanmış Şehir Hikayeleri - 2006

Yeniden Çalıkuşu - 2005

Bir Dilim Aşk - 2004

Bütün Çocuklarım - 2004

Zalim - 2003

Seni Yaşatacağım - 2002

Yapayalnız - 2001

Evdeki Yabancı - 2000

Can Dostum - 1999

Böyle mi Olacaktı - 1997

Kara Melek - 1996

Acıların Çocuğu - 1985

Talihli Amele - 1980

Bekleyiş - 1976

Sen Bir Meleksin - 1969

...